COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

Sute de de pompierii, printre care și moldoveni, luptă cu flăcările în Antalya

29 iul. 08:31   În lume
1548 0

Case arse, oameni speriați și cartiere întregi evacuate în stațiunea Antalya, din Turcia, regiune în care își petrec vacanța sute de moldoveni. sînt cîteva dintre consecințele incendiilor de vegetaţie care au izbucnit în zona Manavgat.

De cîteva zile, temperaturile în zonă au depăşit 40 de grade Celsius, astfel focul s-a extins rapid. 400 de pompierii, printre care și moldoveni, depun eforturi colosale pentru a lupta cu flăcările. Vîlvătaia a ajuns aproape de unele benzinării și a pătruns în două stațiuni turistice.

Din imaginile dezolante postate pe rețelele de socializare se vede că fumul negru a împînzit orașul, în imediata vecinătate a clădirilor rezidențiale. Potrivit primarului din Antalya, focul a izbucnit în patru puncte diferite. Din cauza vîntului puternic, flacăra s-a răspîndit rapid pe o suprafață mare. Incendiul continuă să se extindă și în aceste momente, iar patru cartiere întregi au fost evacuate. 15 elicoptere sînt implicate în operațiunea de stingerea a focului dezastruos, dintre care opt sînt din Republica Moldova.

Cauza izbucnirii incendiului nu se cunoaște deocamdată, iar autoritățile urmează să stabilească mărimea pagubelor.

Contactați de noi, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne spune dacă există moldoveni care ar fi avut de suferit în urma incendiului.


Precizăm că în zona turistică Antalya, pe lîngă moldoveni, se odihnesc, în special pe timp de vară, mulți romîni și ruși.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽