X 

Șușkevici a răspuns acuzațiilor de prăbușire a URSS

8 dec. 2021,, 07:35   Război în Ucraina
2569 8

Este important să ne amintim aspectele negative ale vieții din URSS, despre care nu se vorbește acum. Astfel Stanislav Șușkevic a răspuns acuzațiilor de prăbușire a URSS într-un interviu cu Lenta.ru".

Potrivit politicianului, dacă e să amintim doar părțile pozitive, atunci și el însuși poate fi numit un susținător al Uniunii Sovietice. "Da, avem ce regreta, dar și de ce respira cu ușurare", a subliniat politicianul.

Cu toate acestea, el a reamintit că în URSS "s-au întîmplat lucruri teribile". "Țara a fost construită în baza principiilor terorii de stat și toate structurile de forță au luptat cu propriul popor. Viața omului nu valora nimic", crede Șușkevici.

El este sigur că aceste principii sînt și acum prezente în sistemele politice ale multor țări post-sovietice și le-a numit principala moștenire a URSS. "Mulți lideri post-sovietici tind spre acest lucru, deoarece nu știu cum să guverneze altfel", a spus politicianul.

Mai devreme într-o discuție cu Lenta.ru, "Șușkevici l-a numit pe "cel care a apăsat butonul declanșator" al prăbușirii URSS.


Un sondaj VTIOM realizat pe 6 decembrie a arătat că fiecare al cincilea rezident al Rusiei are amintiri pozitive din perioada sovietică. Astfel, 21% dintre ruși au anunțat că asociază URSS cu concepte precum credința într-un viitor luminos, stabilitate, liniște și încredere în viitor. Pentru 11%, URSS este asociat cu propria copilărie și tinerețe sau cu tinerețea părinților lor. Doar 1 la sută dintre ruși asociază URSS cu represiuni și gulag, iar 5 la sută - cu deficituri și cozi.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?