COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Surse: Nicolae Ceaus nu se mai află în căutare internațională

27 mai. 11:29   În lume
1799 1

Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, nu se află în căutare internațională. Potrivit unei surse Interfax-Ucraina, Ceaus a fost eliminat din lista Interpol.

"La 30 aprilie 2021, Ceaus a fost eliminat din baza Interpol ca persoană căutată", a menționat sursa agenției.

Potrivit sursei, motivele pentru eliminarea de pe lista internațională de căutări erau încălcările comise de partea ucraineană.

„Motivația include formularea „nerespectarea regulilor de prelucrare a datelor de către partea ucraineană”, a adăugat sursa.

În același timp, ca răspuns la o cerere oficială, Biroul Național Anticorupție din Ucraina menționează că scoaterea lui Ceaus din lista Interpol nu afectează procedura de extrădare a acestuia, scrie Noi.md cu referire la Știri.md.


"În acest moment, procedura de extrădare a unui fost judecător din Republica Moldova continuă și nu depinde în niciun fel de faptul că suspectul nu se află pe lista internațională de căutări", se arată în comunicat.

Amintim că în Republica Moldova, presupusa răpire a fostului judecător ucrainean, de la începutul lunii aprilie, este investigată de Ministerul Afacerilor interne, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, dar şi de o comisie parlamentară de anchetă.

Nicolae Ceaus este suspectat în Ucraina de luare de mită în proporţii deosebit de mari. Presa din ţara vecină a scris că ar fi vorba de 150.000 de dolari.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X