COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Summitul Ucraina - UE își începe lucrările la Kiev

12 oct. 09:27   În lume
1564 0

Uniunea Europeană va fi reprezentată la Kiev de Charles Michel, Președinte al Consiliului European, și de Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene.

Marți, 12 octombrie, își începe lucrările cel de al 23-lea summit dintre Uniunea Europeană și Ucraina, în cadrul căruia se prevede să se semneze o serie de acorduri. Acest lucru a fost relatat de Serviciul de presă al Președintelui Ucrainei.

Evenimentul va fi prezidat de Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, Președintele Consiliului European Charles Michel și Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Liderii vor discuta realizările și perspectivele cooperării dintre Ucraina și UE în ceea ce ține de punerea în aplicare a Acordului de asociere, a zonei de liber schimb profundă și cuprinzătoare, asigurarea securității energetice și aprofundarea cooperării sectoriale.

Agenda include și probleme de cooperare în domeniul securității și apărării, evoluția situației din Donbass și din Crimeea ocupată.


În cadrul summitului, se prevede să se semneze o serie de acorduri între Ucraina și Uniunea Europeană.

În finalul summitului va fi adoptată o declarație comună.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X