Criza energetică stiri: 1512
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Suma uriașă pierdută de Zuckerberg în doar cîteva ore de la căderea Facebook

5 oct. 2021,, 07:49   Război în Ucraina
2850 0

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în cîteva ore, miliardarul coborînd o poziție în clasamentul celor mai bogați oameni, întocmit de Bloomberg, pe locul cinci, după Bill Gates. Căderea vine după acuzațiile unei avertizoare de integritate și pana celor trei mari platforme deținute de Facebook.

O vînzare în masă de acțiuni ale gigantului digital a scăzut prețul acestora cu aproximativ 5% luni, fapt ce s-a alăturat unei scăderi de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie, transmite Digi24.ro.

Averea lui Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari, mai mică decît cea a lui Bill Gates, potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor. El a pierdut din 13 septembrie pînă acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deținea.

Pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole bazate pe documente interne ce arată că Facebook știa despre diverse probleme ale produselor sale – precum Instagram dăunează sănătății mentale a adolescentelor și dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington – în vreme ce public minimiza impactul acestora.

Informațiile au atras atenția oficialilor guvernamentali iar luni un fost manager din companie a prezentat chiar ea problemele.


Facebook a răspuns prin sublinierea faptului că problemele cu care se confruntă produsele, inclusiv polarizarea politică, sînt complexe și nu sînt provocate doar de tehnologie.

„Cred că le dă oamenilor comfortul să se gîndească că trebuie să existe o explicație tehnologică sau tehnică pentru problema polarizării politice din SUA”, a precizat, pentru CNN, Nick Clegg, vicepreședintele Facebook pentru afaceri globale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав