COVID-19 în MOLDOVA

Suedia a renunțat la lupta împotriva coronavirusului: „Acest virus nu prezintă pericol pentru oamenii!”

Suedia a renunțat la lupta împotriva coronavirusului: „Acest virus nu prezintă pericol pentru oamenii!”

Regatul Suediei este una dintre puținele țări care încă nu a închis frontierele, aici continuă să activeze toate instituțiile de învățămînt, cafenelele, restaurantele, sălile de sport.

Guvernul nu ia măsuri extraordinare în lupta împotriva răspîndirii virusului periculos. Prim-ministrul Stephen Lefwen a declarat că va fi introdusă o formă de control pentru cei care intră în țară, fapt ce va prelungi procedura de trecere a frontierei. Direcția suedeză pentru sănătate publică a emis cîteva zile în urmă recomandări privind testarea coronavirusului în primul rînd pentru persoanele cu semne severe de Covid-19, pacienții spitalelor, personalul medical și persoanele în vîrstă cu risc crescut.

Oamenii de știință suedezi susțin, contrar opiniei colegilor lor din alte țări, că coronavirusul... este inofensiv! Chipurile, rata mortalității este de numai 2 la sută.


În Suedia, numărul bolnavilor a depășit 1000 de persoane. Au murit trei oameni, unul s-a însănătoșit, alți trei se află în stare gravă. În ultima perioadă nu a fost înregistrat un număr mare de cazuri noi de infecție. Și acum, aici, întregul mediu de afacere continuă să activeze în același mod, ca și înainte.

Triatlonista poloneză Joanna Soltysciak în postul său de pe o rețea de socializare, invită lumea la bazele sportive din această țară. Ea scrie că aici toate locurile publice sînt deschise, nu există indicații de muncă de la domiciliu, întreprinderile nu se închid, aici sînt publicate doar recomandări pentru cei care se simt bolnavi să rămînă acasă. Oamenii nu trebuie să păstreze distanța între ei în locuri publice. Mai mult, este cunoscut un caz cu un medic infectat cu virusul care a continuat o săptămînă întreagă ... să opereze la locul de muncă în spital.

Sportiva scrie: o țară în care există instrucțiuni privind comportamentul într-o varietate de situații le rezervă locuitorii săi dreptul de a proceda liber în această situație.

Unii medici spun că „virusul fricii” este mai dăunător decît COVID-19 deoarece îi face pe oameni să întreprindă acțiuni care agravează situația. În același timp, ei sînt îndemnați să urmeze cu înțelepciune instrucțiunile conducerii țărilor lor.

Timpul va arăta dacă autoritățile suedeze au avut dreptate, procedînd astfel. Viața și sănătatea a milioane de oameni sînt în joc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load