COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA vor întoarce Chinei ursul panda care s-a născut la grădina zoologică din Washington

SUA vor întoarce Chinei ursul panda care s-a născut la grădina zoologică din Washington

Ursul panda Bei Bei va pleca, marți, în călătoria vieții peste mări și țări. Născut în Statele Unite, la grădina zoologică din Washington, Bei Bei se va întoarce în țara strămoșilor săi, China, în urma unui contract între cele două state.

Pentru a-i fi călătoria cît mai confortabilă, Bei Bei va călători singur într-un Boeing 777, versiunea cargo, redenumit ”Panda Expres”. Este adevărat, pe lîngă pesonalul de zbor, ursul panda va avea și un ”bagaj”, singurul ”admis la bord”, format dintr-un medic veterinar și un supraveghetor!

În plus, Bei Bei va avea la dispoziție hrană la discreție, pentru a trece mai ușor cele 16 ore cît durează cursa dintre Statele Unite și China. „Probabil că vom trimite cel puţin 15-20 de kilograme de bambus cu el.


În plus, va avea mere, cartofi dulci, morcovi… S-ar putea să mai facem rost de trestie de zahăr, miere şi biscuiţi”, a explicat în presa de peste ocean un supraveghetor de la grădina zoologică din Washington. Înaintea zborului vieții, Bei Bei a fost dresat să stea într-o cutie de mari dimensiuni.

Ursul panda s-a simțit bine, stînd chiar ”confortabil”, conform declarațiilor aceluiași supraveghetor. Bei Bei, care cîntărește 114 kilograme și în august 2019 a împlinit 4 ani, s-a născut în Statele Unite şi a făcut primii paşi la grădina zoologică din Washington, dar va trebui să fie trimis în China, în concordanţă cu regulile „diplomaţiei panda”, informează AFP.

Conform acestei ”diplomații”, orice pui de panda născut în Statele Unite trebuie trimis în China la patru ani de la naștere. Deja, fratele lui Bei Bei, Tai Shan, şi sora sa, Bao Bao, au fost trimişi în China în ultimii ani, iar împrumutul părinților săi va expira, de asemenea, la finalul anului viitor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load