Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

SUA vor crea o rețea de drone în Orientul Mijlociu pentru a descuraja Iranul

1 sep. 2022,, 12:00   Externe
2277 0

Marina SUA lucrează cu Israel, Arabia Saudită și alte țări din Orientul Mijlociu pentru a construi o rețea de drone care să ajute să „descurajeze” forțele militare iraniene din regiune, transmite RBC-Ucraina cu referire la The Wall Street Journal.

Statele Unite se așteaptă ca pînă în vara viitoare, aproximativ 100 de UAV-uri de recunoaștere să monitorizeze teritoriul de la Canalul Suez pînă la coasta Iranului.

Toate detaliile despre inițiativă sînt clasificate. Se știe că dronele testate de Marina SUA sînt capabile să trimită imagini detaliate și alte date.

Ei vor transmite toate informațiile primite către centrul de comandă al SUA din Bahrain. Pînă acum, vehicule fără pilot fără nicio armă participă la teste. Experții se așteaptă ca în viitor Statele Unite să înceapă să echipeze UAV-urile cu arme, dar acest lucru ar putea „provoca dezbateri aprinse”, notează WSJ.

La sfîrșitul lunii august, Statele Unite au lansat lovituri aeriene asupra țintelor grupărilor pro-iraniene din Siria. Președintele Joe Biden a spus că această mișcare este „în interesul securității naționale și al politicii externe” a Statelor Unite. Ministerul rus al Apărării a susținut că Washingtonul însuși este implicat în pregătirea militanților grupărilor teroriste.


Biden a mai spus că va folosi forța ca ultimă soluție pentru a împiedica Iranul să obțină o armă nucleară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?