COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 537
Coronavirus stiri: 7867

SUA urmăresc slăbirea rolului ONU, pentru a-și menține hegemonia

30 noi. 2021,, 18:00   În lume
524 0

Departamentul de stat american a dat recent publicității lista invitaților la "Sumitul pentru Democrație". Referitor la acesta, site-ul american Axios a arătat că lista "demonstrează haosul democrației în secolul XXI și relațiilor SUA cu alianțele și partenerii".

Cercetorul senior în cadrul Programului Carnegie pentru Democrație, Conflict și Guvernare, Steven Feldstein, a declarat că un număr de "țări democratice" au fost invitate doar pentru că fac parte din tabara anti-China și Rusia, chiar dacă în aceste există grave probleme legate de corupție și infracționalitate.

Profesorul Antonio Santos Queiros, de la Universitatea din Lisabona, a arătat că secretul din spatele sumitului este acela că SUA urmăresc slăbirea rolului ONU, pentru a-și menține hegemonia și pentru a se impune cu forța ordinea și modul democratic american la nivel mondial.

Un sondaj de opinie realizat de Pew Research arată că 57% dintre cei interviați pe plan mondial și 72% dintre americani consideră că democrația SUA nu mai este un bun exemplu, fiind deja în faliment.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X