COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 383 429   INFECTAȚI 255 830(+33)   TRATAȚI 248 671     DECESE 6154(+0)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1180
Preşedintele stiri: 2759

SUA trimite cîteva milioane de doze de vaccin anti-Covid către țări care au nevoie

18 mai. 08:03   În lume
776 2

SUA va trimite cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin anti-Covid spre alte țări la finalul lunii iunie, fiind prima dată cînd SUA împarte vaccinurile sale cu alte țări care au nevoie de ele. Anunțul a fost făcut de către președintele american, Joe Biden, relatează Reuters.

Biden a anunțat că doze de Pfizer/BioNTech, Moderna și Johnson&Johnson vor fi trimise în țări care au nevoie de ele pentru campaniile de vaccinare anti-Covid locale.

„La fel ca în Al Doilea Război Mondial, cînd America a fost arsenalul democrației, în lupta împotriva Covid-19, țara noastră va fi arsenalul vaccinurilor”, a declarat președintele Biden.

Biden a mai spus că SUA va trimite mai multe vaccinuri în străinătate decît ori altă țară de pe mapamond.

Pînă acum, în SUA au fost administrate 272 de milioane de doze de vaccin anti-Covid. Campania de vaccinare coordonată de administrația Biden s-a dovedit un succes, în condițiile în care aproape 60% dintre americanii adulți au fost vaccinați cu cel puțin o doză.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?