COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

SUA și UE vor să elimine 1/3 din emisiile globale de gaz metan

15 sep. 11:00   În lume
882 0

SUA și UE au căzut de acord să taie în jur de o treime din emisiile de gaz metan care contribuie la încălzirea planetei, pînă la sfîrșitul acestui deceniu.

Cei doi actori internaționali pun presiune și pe alte mari economii de nivel mondial să li se alăture, potrivit unor documente consultate de Reuters, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Pactul Statelor Unite și Uniunii Europene vine în contextul în care Washington-ul și Bruxelles-ul vor să convingă și alte mari economii înaintea unui summit de la Glasgow în care vor fi abordate schimbările climatice în noiembrie, cu un potențial impact semnificativ asupra industriilor de Energie, Agricultură și Deșeuri, responsabile de marea parte a emisiilor de metan.

Metanul, un gaz cu efect de seră, este a doua cauză, după dioxidul de carbon, pentru schimbările climatice. Guvernele caută mai intens soluții pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius, un obiectiv al acordului climatic de la Paris.

Într-o încercare de a resuscita acțiunea, SUA și UE vor face în această săptămînă o promisiune comună că vor reduce emisiile de metan cauzate de om cu cel puțin 30% pînă în 2030, în comparație cu nivelurile din 2020, potrivit unui proiect de document al Angajamentului Global pentru Metan, văzut de Reuters.


Documentul scrie că durata de viață scurtă a metanului în atmosferă înseamnă că „luarea de acțiune acum poate reduce rapid rata încălzirii globale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽