Preşedintele stiri: 3607

SUA și alte 12 țări au semnat o declarație privind modernizării Forțelor aeriene a Ucrainei

21 mar. 2022,, 18:45   Război în Ucraina
3144 0

Astăzi, 13 țări ale lumii au semnat o declarație comună privind necesitatea modernizării Forțelor aeriene a Ucrainei. Declarația, în special, a fost semnată de SUA, Statele Baltice și Polonia.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina, cu referire la speakerul Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk.
"Astăzi, Republica Cehă, Estonia, Polonia, Franța, Georgia, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Suedia, Marea Britanie și SUA au semnat o declarație comună "cu privire la necesitatea urgentă de a moderniza Forțele aeriene a Ucrainei". Sînt sincer recunoscător pentru sprijinul acordat Ucrainei în această perioadă dificilă", a scris el pe pagina sa de Twitter.

Anterior, s-a anunțat că Statele Unite negociază cu Turcia pentru a oferi Ucrainei sisteme S-400 în schimbul ridicării sancțiunilor împotriva Ankarei.

În plus, în Slovacia au început să fie desfășurate sistemele americane de apărare aeriană Patriot, aceasta fiind o condiție pentru transmiterea Ucrainei a sistemelor S-300.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий