Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

SUA pregătesc sancțiuni noi împotriva Rusiei

8 apr. 2021,, 09:26   Externe
1795 7

Administrația Președintelui SUA, Joe Biden, a finalizat o revizuire a acțiunilor atribuite Rusiei, care, potrivit Washingtonului, sînt ostile, și examinează acum posibilitatea de a expulza diplomații ruși și de a impune sancțiuni noi. Acest lucru a fost relatat miercuri de Bloomberg cu referire la surse.

După cum se menționează în material, „administrația Biden a finalizat o revizuire a informațiilor despre presupusele acțiuni rău intenționate din partea Rusiei, cum ar fi amestecul în alegeri și atacurile hackerilor asupra [companiei] SolarWinds, SUA se pregătesc să anunțe cît mai curînd măsuri de răspuns”. Potrivit agenției, „eventualele acțiuni ar putea include expulzarea ofițerilor de informații ruși” care ar putea fi în Statele Unite „sub acoperire diplomatică”. „Se așteaptă ca oficialii-cheie să se întîlnească miercuri pentru a discuta următorii pași”, se arată în publicație.

Potrivit surselor, SUA, în special, pot impune sancțiuni împotriva persoanelor apropiate guvernanților ruși, precum și instituțiilor „asociate cu interferența în alegeri”. În plus, Washingtonul poate organiza consultări închise cu partea rusă. În cadrul lor, oficialii din SUA, probabil, ar dori să furnizeze informații cu privire la „acțiunile ulterioare pe care SUA ar fi gata să le întreprindă”.

Agenția menționează că Washingtonul totodată mizează pe cooperarea cu Rusia în mai multe domenii. Acestea includ consultări cu Iranul cu privire la acordul nuclear, controlul armelor și combaterea schimbărilor climatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?