COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA pregătesc noi sancțiuni împotriva Belarusului din cauza "răpirii" lui Kolesnikova

Statele Unite sunt „pregătite” să impună sancțiuni țintite împotriva persoanelor implicate în abuzurile și reprimarea violentă a protestatarilor din Belarus, a declarat Secretarul de stat american Mike Pompeo.

Totodată s-a declarat profund îngrijorat de relatările că una din liderele protestelor anti-prezidențiale, Maria Kolesnikova ar fi fost răpită luni la Minsk, alături de alti doi membri ai Comisiei de coordonare a opoziției, structură apolitică, creată – la vremea sa – pentru a coordona o posibilă tranziție pașnică a puterii. În acest moment, la Minsk se mai află numai doi membri ai acestei Comisii: avocatul ei si Svetlana Alexievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură, relatează corespondenții Europei Libere la Minsk.

Marți dimineață, după dispariția de la Minsk, Maria Kolesnikova a apărut la granița cu Ucraina, într-o mașină, alături de alți doi membri ai opoziției, Anton Rodnenkov și Ivan Kravțov. Acești au relatat ulterior la Kiev că Maria Kolesnikova ar fi fost reținută de grănicerii belaruși după ce și-a rupt pașaportul pentru a nu fi forțată să părăsească țara.

Protestele din Belarus au izbucnit pe 9 august, după ce Aleksandr Lukașenka s-a declarat învingător al alegerilor prezidențiale cu peste 80 la sută din voturi. Opoziție și sute de mii de belaruși contestă rezultatul oficial, cer repetarea alegerilor sub control internațional și eliberarea din închisoare a deținuților politici și a manifestanților reținuți la proteste.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load