TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA: O aplicație de mobil i-a salvat viaţa unui tînăr

Un tînăr de 18 ani din statul american Iowa este în viață acum datorită unei aplicații mobile care a apelat în locul lui numărul de urgențe 911.

Gael Salcedo, de 18 ani, din orașul Charles, Iowa, mergea spre școală cînd mașina sa a derapat pe o porţiune îngheţată a drumului. Tînărul a pierdut controlul volanului, iar mașina a plonjat în Rîul Winnebago, potrivit CNN. În timp ce mașina sa se scufunda, tînărul a strigat: „Siri (asistentul virtual Apple - n.n.), sună la 911”, iar asta i-a salvat viaţa.

„Nu ştiam ce se întîmplă şi nici ce să fac. Nu mă gîndeam decît că urmează să mor”, a declarat pentru sursa citată Gael Salcedo.

Tînărul a povestit că nu-şi putea găsi telefonul, aşa că a apelat la ajutorul lui Siri, asistentul virtual Apple. Autorităţile şi ajutoarele au sosit la locul accidentului în cîteva minute. Între timp, curenţii rîului imobilizaseră portiera din dreptul victimei.

„Aveam mîinile îngheţate. Nu-mi mai simţeam picioarele, iar cursul apei era foarte puternic”, a povestit Salcedo.


Tînărul a fost preluat de o ambulanţă și dus la spital, dar a fost externat după cîteva ore pentru că se afla în afara oricărui pericol.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load