SUA nu văd semne de o apropiată încheiere a conflictului din Ucraina

22 mar. 11:45   Război în Ucraina
1785 0

Statele Unite nu văd semne că conflictul din Ucraina s-ar putea încheia în viitorul apropiat și, de asemenea, nu doresc ca părțile să înceteze ostilitățile în condițiile actuale.

Acest lucru a fost declarat la un briefing de către coordonatorul pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

„Pe baza a ceea ce vedem astăzi, nu vedem nimic <...> care să ne dea speranța că acest război se va termina în viitorul apropiat”, a spus el. Kirby a respins, de asemenea, afirmațiile oficialilor ruși conform cărora țările occidentale se retrag din discuțiile de pace prin Ucraina.

În același timp, purtătorul de cuvînt al Casei Albe susține că Rusia se confruntă acum cu „probleme de resurse” pe cîmpul de luptă. „Și acesta este un alt motiv pentru care, sincer, nu vrem să vedem o încetare a focului chiar acum, pentru că o încetare a focului chiar acum ar îngheța liniile [de contact]”, a spus el, argumentînd că o astfel de înghețare ar oferi Federației Ruse oportunitatea de a „reechipa [armata] și de a completa efectivul militar”.

1
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий