SUA intenționează să transmită Ucrainei activele rusești blocate

4 sep. 21:30   Război în Ucraina
2379 0

Departamentul de Justiție al SUA vrea să transmită Kievului activele rusești blocate în valoare de un miliard de dolari.

Informația este difuzată de agenția de știri CBS, relatează haqqin.az

Potrivit raportului, de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022, autoritățile americane au confiscat sau au facilitat confiscarea activelor rusești din întreaga lume în valoare de peste un miliard de dolari.

Primul adjunct al secretarului pentru justiție și procurorul general al SUA, Lisa Monaco, a declarat că se caută obținerea unei autorizații din partea

Congresului pentru a utiliza aceste fonduri în beneficiul poporului ucrainean.


Autoritățile americane iau în considerare posibilitatea de a canaliza activele rusești înghețate pentru a reconstrui infrastructura ucraineană, care a fost distrusă în timpul ostilităților.

De remarcat că Belgia a transferat deja 92 de milioane de euro Ucrainei din fondurile primite din veniturile fiscale provenite din activele rusești blocate, în timp ce Italia a blocat active rusești în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro.

Merită menționat faptul că 207 miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei sînt blocate la Bruxelles, Luxemburg și în unele bănci de investiții din Germania și Franța. Oficialii europeni investighează în prezent posibilitatea de a transfera în mod legal aceste fonduri la bugetul Uniunii, în vederea transferului ulterior către Ucraina.

5
1
0
3
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?