COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden pentru noua sa carte

SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden pentru noua sa carte

SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden pentru noua sa carte, susținînd că a încălcat acordurile de confidențialitate

Statele Unite ale Americii au intentat, marți, un proces împotriva fostului contractant al Agenției de Securitate Națională (NSA), Edward Snowden, spunând că noua sa carte, "Dosar permanent", încalcă acordurile de confidențialitate.

Departamentul de Justiție al SUA a declarat că Edward Snowden a publicat cartea fără a o transmite agențiilor de informații pentru revizuire, adăugînd că discursurile susținute de Snowden au încălcat, de asemenea, și acordurile de confidențialitate, potrivit Business Insider.


Statele Unite încearcă să obțină veniturile cîștigate de Snowden de pe urma cărții, a declarat Departamentul de Justiție.

În cadrul procesului sînt numite totodată drept inculpaţi nominali ”entităţi corporative” aflate în spatele publicării cărții.

Purtătorul de cuvînt al fostului contractant al NSA nu a putut fi contactat imediat şi editura Macmillan nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Numele de Edward Snowden a devenit cunoscut în toată lumea după ce în anul 2013 a dat presei mii de documente clasificate care arătau cum guvernul american își supraveghează proprii cetățeni.

Cartea „Dosar permanent” scrisă de Snowden va apărea simultan în SUA şi în alte 20 de ţări miercuri, pe 18 septembrie. În România, partenerii sunt Editura Nemira și ziarul Libertatea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load