COVID-19 în MOLDOVA

SUA/coronavirus: Biden și Harris vor fi testați

SUA/coronavirus: Biden și Harris vor fi testați

Candidatul prezidențial al democraților americani, Joe Biden, și coechipiera sa, Kamala Harris, vor fi testați în mod regulat împotriva infecției cu noul coronavirus, a indicat un colaborator al acestora, în contextul în care echipa de campanie se pregătește pentru posibilitatea înmulțirii evenimentelor publice în perspectiva alegerilor din noiembrie pentru Casa Albă, transmite marți Reuters., preluat de Agerpres.

Din martie, de cînd noul coronavirus a început să se propage la scară largă în Statele Unite, Biden a participat la puține evenimente publice, majoritatea în apropierea reședinței sale din Delaware, transmite radiochisinau.md.

În urma nominalizării oficiale a lui Biden drept candidat la președinție la Convenția democrată de săptămîna trecută, echipa sa de campanie își extinde protocoalele sanitare pentru o nouă fază a cursei, în care fostul vicepreședinte s-ar putea afla în proximitatea fizică a alegătorilor.

'Consecvenți cu transparența pe care vicepreședintele Biden a demonstrat-o, vom face public dacă fie vicepreședintele Biden, fie senatoarea Harris va avea vreodată un test pozitiv, confirmat de COVID-19', a declarat un colaborator de campanie pentru Reuters.

Acesta a precizat că Biden (77 de ani), Harris (55 de ani) și personalul de campanie care interacționează cu ei vor fi testați 'pe baze regulate', în conformitate cu recomandările consilierilor medicali.

'Așa arată un leadership responsabil', a subliniat sursa citată.

Reporterii l-au întrebat frecvent pe Joe Biden dacă a fost testat pentru noul coronavirus, dar răspunsul fostului vicepreședinte a fost de fiecare dată negativ.

Joe Biden a criticat frecvent ca dezastruos modul în care președintele Donald Trump gestionează epidemia din Statele Unite, care a ucis peste 176.000 de americani.

În cursul aparițiilor sale electorale, multe din ele transmise online, Biden poartă cu consecvență măști de protecție și păstrează distanța socială pentru a-și arăta adeziunea la recomandările de sănătate publică.

Trump, în schimb, a minimalizat în primele faze gravitatea virusului, la un moment dat descriind purtarea măștii drept un gest de corectitudine politică, și a fost reticent în a-și acoperi fața.

Președintele a purtat mască în public pentru prima dată în iulie, o schimbare de ton și comportament, pentru a-i încuraja pe americani să își ia această măsură de prevenție împotriva coronavirusului în contextul unei noi creșteri a numărului de infectări.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load