Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

SUA consideră vital controlul asupra armelor furnizate Kievului

13 mai. 09:00   Război în Ucraina
1888

Administrația SUA consideră că este vital de realizat un control asupra armelor furnizate Ucrainei.

Despre acest lucru a fost declarat joi la un briefing regulat pentru jurnaliști Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, comentînd decizia senatorului Republican Rand Paul (din partea statului Kentucky) de a bloca votarea în regim accelerat privind alocarea de asistență suplimentară Ucrainei în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari, scrie tasstelecom.

El a insistat asupra includerii în proiectul de lege a unui amendament privind crearea unui aparat care va controla cheltuielile acestei sume și, în special, a acelor mijloace financiare care merg la furnizarea de arme Kievului. Psaki a fost rugată să comenteze un astfel de pas. "Sîntem de acord că controlul [asupra livrărilor de arme] este vital. Anume din această cauză în pachet au fost deja incluse milioane de dolari pentru sprijinirea măsurilor suplimentare de supraveghere, inclusiv finanțare suplimentară pentru birourile inspectorilor generali existenți. Solicităm tuturor senatorilor să aprobe imediat proiectul de lege în forma sa actuală. Considerăm că ceea ce există deja în el, este suficient", a răspuns purtătorul de cuvînt.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав