TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

SUA consideră o greșeală anularea restricțiilor din cauza coronavirusului

Statele Unite nu ar trebui să anuleze prea devreme restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, inclusiv cele legate de purtarea obligatorie a măștilor. Un astfel de sfat a dat Andy Slavitt, consilier principal al grupului de lucru al Casei Albe pentru combaterea pandemiei, în emisia postului de televiziune CNN.

El a comentat acțiunile guvernatorilor statelor Texas și Mississippi, care au anulat regimul de purtare a măștilor și alte măsuri de combatere a COVID-19. "Considerăm că este o greșeală anularea prematură a acestor reglementări. Măștile salvează multe vieți", a explicat Slavitt, exprimîndu-și speranța că autoritățile statului își vor revedea deciziile, relatează lenta.ru.

Potrivit consilierului superior, Președintele Joe Biden a precizat clar că în primele 100 de zile ale noii administrații, pot fi salvate 50.000 de vieți dacă regulile vor fi respectate cu strictețe. El a cerut să nu fie anulate reglementările de a purta măști pînă la sfîrșitul vaccinării în țară.

La 2 martie, Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anulat purtarea obligatorie a măștilor medicale în stat. Exemplul său a fost urmat de guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves. În afară de regimul de măști, el a anulat restricțiile privind numărul maxim de persoane care se pot afla în interiorul instituțiilor și întreprinderilor.

Statele Unite rămîn lidere după numărul de persoane infectate cu coronavirus. De la începutul pandemiei, în țară au fost identificate 28,7 milioane de persoane infectate, iar peste 516 mii de pacienți au decedat. În total, în lume au fost înregistrate peste 114 milioane de cazuri de infectare, 2,5 milioane de persoane au murit.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load