COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA: Clare Bronfman, condamnată la peste 6 ani de închisoare în scandalul Nxivm

Miliardara Clare Bronfman, moştenitoarea imperiului de băuturi alcoolice Seagram, a fost condamnată miercuri la 81 de luni de închisoare - peste 6 ani - de către tribunalul federal din Brooklyn după ce a pledat vinovată în scandalul de trafic sexual care a implicat secta Nxivm, informează AFP.


Sentinţa este una grea, mai ales că procurorii cereau cinci ani de închisoare pentru moştenitoarea Seagram, în vîrstă de 41 de ani. Ea a pledat vinovată în 2019 pentru fraudă cu cardul de credit şi pentru ascunderea unui imigrant clandestin în numele organizaţiei Nxivm, creată de "gurul" Keith Raniere, găsit vinovat în iunie 2019 pentru că a menţinut câţiva ani "un harem" de 15 pînă la 20 de sclave sexuale, transmite agerpres.ro.

Procurorii au susţinut că Bronfman i-a acordat acestuia un sprijin financiar important din averea ei estimată la 210 milioane de dolari.

"Nu există nicio îndoială că Raniere nu ar fi putut săvîrşi infracţiunile pentru care a fost condamnat fără aliaţi puternici precum Bronfman", au precizat ei într-un document înainte de audiere.

Dintre cele şase persoane acuzate în scandalul dezvăluit în martie 2018, Clare Bronfman este prima care şi-a aflat sentinţa.

Keith Raniere, care a susţinut întotdeauna că relaţiile sexuale cu femeile în cauză au fost consensuale, urmează să îşi afle sentinţa pe 27 octombrie.

Celelalte patru persoane au pledat vinovat, printre acestea aflîndu-se actriţa Allison Mack din serialul "Smallville", care şi-a recunoscut vinovăţia în aprilie 2019 pentru extorcare şi conspiraţie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load