Preşedintele stiri: 3607

SUA: China își poate folosi influența pentru a pune capăt războiului din Ucraina

14 mar. 12:45   Război în Ucraina
1687 0

Administrația SUA dorește ca China să-și folosească influența asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Washingtonul mizează, de asemenea, pe contactele dintre liderii Chinei și Ucrainei.

Despre acest lucru a declarat la un briefing regulat pentru jurnaliști, șeful Serviciului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price.

"Cu siguranță am dori și sperăm să vedem interacțiunea președintelui [Chinei] Xi [Jinping] cu Președintele [Ucrainei, Vladimir] Zelenski. După cum înțelegem din cuvintele partenerilor noștri ucraineni, contactele deocamdată nu sunt planificate. Dar vom monitoriza evoluția evenimentelor, ce vor spune părțile", a spus el.

"Există țări în lume care mențin astfel de relații cu Rusia, pe care nu le susținem. China este pe primul loc în această listă în ceea ce privește legăturile sale cu Rusia și influența sa asupra acesteia", a adăugat Price. Potrivit acestuia, "Beijingul susține că aderă la neutralitate "în ceea ce privește războiul din Ucraina, dar oferă Rusiei "sprijin economic, politic, diplomatic”.


Potrivit lui Price, Statele Unite, "desigur, ar dori ca China să-și folosească influența pentru a pune capăt" războiului din Ucraina. "Nu am văzut încă acest lucru. Vom aștepta și vom vedea dacă vor exista contacte între [președintele chinez] Xi [Jinping] și președintele Zelenski", a adăugat el.

Anterior, agenția de știri Reuters, cu referire la surse, a anunțat că Xi Jinping speră să efectueze o vizită la Moscova săptămîna viitoare și să se întîlnească cu președintele rus Vladimir Putin. Secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov nu a spus dacă președintele Republicii Populare Chineze ar putea veni cu adevărat la Moscova la datele menționate, promițînd să anunțe despre aceasta atunci cînd va exista o pregătire reciprocă a părților.

2
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий