COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA: Camera Reprezentanţilor a aprobat un acord bugetar care evită un 'shutdown'

Camera Reprezentanţilor a aprobat marţi un acord bugetar cu Casa Albă şi tabăra republicană prin care se evită epuizarea bruscă a finanţărilor guvernamentale pe 30 septembrie, situaţie cunoscută sub denumirea de "shutdown", informează AFP.


Textul, care prelungeşte bugetul pînă la 11 decembrie, urmează să fie adoptat de Senat şi apoi promulgat de preşedintele Donald Trump pentru a intra în vigoare, transmite agerpres.ro.

"Am ajuns la un acord cu republicanii" din Congres, precum şi cu secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, "pentru a adăuga aproape opt miliarde de dolari în asistenţă alimentară atît de necesară pentru şcolari şi familiile care suferă de foame", a scris într-un comunicat preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Pentru a ajuta milioanele de familii care se luptă să se hrănească în timpul pandemiei de COVID-19 care a făcut 200.000 de morţi în Statele Unite, textul prelungeşte un program care îi ajută pe cei ai căror copii primesc de obicei mese gratuite sau mai ieftine la şcoală, în condiţiile în care multe şcoli sunt închise.

Republicanii au respins o primă versiune a proiectului chiar înainte ca acesta să fie supus la vot, argumentînd că nu ţine cont de nevoile fermierilor. Democraţii moderaţi au fost, de asemenea, revoltaţi de absenţa unor ajutoare destinate fermierilor. Evenimentele petrecîndu-se în miezul campaniei electorale, au constituit un aspect crucial.

Noul text include fonduri pentru fermieri, dar prevede şi o "supraveghere sporită" pentru a garanta că această finanţare nu este "utilizată în mod abuziv", a precizat Pelosi.

Într-un Congres profund divizat, apropierea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie făcea, teoretic, puţin probabilă ajungerea la un acord amplu de către republicani şi democraţi cu privire la bugetul pe 2021 înaintea încheierii anului fiscal, pe 30 septembrie.

Acordul convenit marţi amână negocierile dure în acest domeniu pînă pe 11 decembrie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load