X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

SUA blochează din nou banii Iranului

1 dec. 2023,, 14:45   Externe
2596 0

Camera Reprezentanților din SUA a votat pentru înghețarea pe termen nelimitat a 6 miliarde de dolari aparținînd Iranului și deblocați anterior de administrația președintelui Joe Biden.

Proiectul de lege, introdus de președintele Comisiei pentru afaceri externe a Camerei inferioare a Congresului, Michael McCaul (republican din statul Texas), și de 24 dintre colegii săi, a fost susținut de 307 membri ai Camerei, dintre care 217 republicani și 90 de democrați. 119 legislatori, inclusiv un republican, s-au opus.

La jumătatea lunii octombrie, McCaul și colegii săi deputați au introdus un proiect de lege care vizează înghețarea permanentă a 6 miliarde de dolari aparținînd Iranului, care fuseseră deblocate anterior și care sînt deținute într-o bancă din Qatar. Parlamentarii au subliniat necesitatea de a se asigura că fondurile sînt inaccesibile Teheranului din cauza presupusului său sprijin continuu pentru Hamas și pentru gruparea șiită libaneză Hezbollah.

Anterior, John Kirby, coordonator pentru comunicare strategică la Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe, a declarat că cele 6 miliarde de dolari ale Iranului se află acum într-o bancă din Qatar. El a explicat că fondurile din acest cont pot fi folosite doar în scopuri umanitare și vor fi supravegheate.

1
0
0
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?