COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720

SUA au respins declarația lui Zelensky privind sancțiunile împotriva ”Nord Stream-2”

9 iun. 12:30   În lume
1815 0

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a respins declarația președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky precum că Washingtonul nu a informat Kyivul despre refuzul de a impune sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG, care implementează proiectul gazoductului rus "Nord Stream-2". Cuvintele Secretarului de stat sînt citate de TASS.

Potrivit acestuia, aceste informații ar fi putut să nu ajungă direct la Zelensky.

"Pentru protocol: noi într-adevăr am împărtășit cu partenerii ucraineni intențiile noastre cu privire la conductă. Poate că aceste informații nu au ajuns direct la președintele Zelensky. Desigur, ar fi trebuit să ajungă", a spus el.

Anterior, Zelensky a spus că a rămas mirat de refuzul SUA de a impune sancțiuni împotriva companiei Nord Stream 2 AG, care implementează proiectul gazoductului rus "Nord Stream-2". Potrivit liderului ucrainean, această decizie nu a avut drept scop sprijinirea Ucrainei.

În prezent, Nord Stream-2 este gata în proporție de 95 la sută. Inițial, lansarea a fost programată pentru sfîrșitul anului 2019, dar din cauza sancțiunilor americane, data lansării a fost amînată de mai multe ori. Potrivit vicepremierului Alexandr Novak, mai rămîne de finalizat doar o secțiune de 100 de kilometri.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽