Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1165

SUA au propus Venezuelei să înlocuiască livrările de petrol rusesc

9 mar. 14:45   Război în Ucraina
3398 0

Autoritățile SUA au propus Venezuelei să înlocuiască livrările de petrol rusesc în schimbul relaxării sancțiunilor americane care nu permit Caracasului să vîndă materii prime, scrie Reuters, cu referire la surse.

Anterior, președintele american Joe Biden a interzis importul de petrol rusesc în Statele Unite. Americanii au început să lucreze asupra căutării de noi surse de aprovizionare pentru a compensa întreruperile exporturilor de petrol și gaze. Ca urmare, oficialii americani s-au întîlnit cu președintele venezuelean, Nicolas Maduro, la Caracas pentru primele discuții bilaterale din ultimii ani.

Venezuela se află sub sancțiuni americane din 2019. Potrivit publicației, americanii le-au spus omologilor lor venezueleni că orice relaxare a sancțiunilor americane va depinde de faptul dacă Venezuela va furniza petrol acolo. Compania Chevron, ultimul producător american de petrol care operează încă în Venezuela, ar putea fi primul beneficiar dacă se va ajunge la un acord.

Potrivit uneia dintre surse, dacă Washingtonul va decide să relaxeze sancțiunile, Chevron va putea restabili parțial producția în Venezuela și va relua exporturile către rafinăriile sale și alte rafinării de pe coasta Golfului, înlocuind petrolul rusesc. Anul trecut, producția zilnică de petrol în Venezuela a fost în medie de 636.000 de barili.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав