X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

SUA au îndemnat celelalte țări să crească producția de petrol

9 mar. 19:45   Război în Ucraina
2615

Consilierul adjunct pentru Securitate Națională al SUA, Dalip Singh, a îndemnat producătorii de petrol să crească oferta. El a spus că, din moment ce Statele Unite continuă să aplice sancțiuni împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei, "este timpul" de folosit rezervele.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la CNN.

Singh a indicat asupra recentei conversații a președintelui american Joe Biden cu regele Salman al Arabiei Saudite ca fiind una dintre modalitățile prin care SUA încearcă să crească producția.

"Vrem mai multe livrări în lume, mai multe livrări de petrol. Vrem acest lucru de la producătorii care au capacități de rezervă. Acestea variază între 3 și 4 milioane de barili pe zi de capacități neutilizate. Arabia Saudită are o parte din această capacitate de rezervă", a spus Singh în cadrul emisiunii New Day de la CNN.

El a continuat: "Avem instalații de producție acasă. Știți, producătorii privați au contracte de leasing, permise, un semnal de preț pentru a crește producția, ei lucrează cu Wall Street pentru a investi în securitatea energetică a Americii. Vrem să se întîmple acest lucru. Iar pentru acele țări care au rezerve strategice de petrol, există 1,5 miliarde de astfel de rezerve în întreaga lume, este timpul să le folosim".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав