COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA au depăşit pragul de 200.000 de decese cauzate de complicațiile COVID-19

Statele Unite ale Americii a depășit pragul de 200.000 de decese cauzate de coronavirus, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, scrie Agerpres.

„COVID va fi a treia cauză de deces în acest an în SUA, mai mult decât accidentele, accidentele vasculare cerebrale şi Alzheimer", a scris pe Twitter Tom Frieden, fost director al Centrului de prevenire şi combatere a bolilor (CDC).

Numai cancerul şi bolile cardiovasculare vor ucide anul acesta în SUA mai mulţi oameni decât COVID-19, deşi bilanţul real al victimelor şi al îmbolnăvirilor - peste 6,9 milioane conform datelor oficiale - este subestimat din cauza testării insuficiente.

Doar în ultima săptămână, aproximativ 5.300 de oameni infectaţi cu COVID-19 au murit în SUA, faţă de 2.000 în Uniunea Europeană unde epidemia se intensifică din nou după valul din primăvară.

În pofida circulaţiei foarte active a virusului, liderul de la Casa Albă nu are în vedere instituirea unor noi restricţii şi mizează pe aprobarea unui vaccin până în luna octombrie. „Vom distribui un vaccin, vom învinge virusul, vom pune capăt pandemiei şi vom intra într-o nouă eră inedită de prosperitate, de cooperare şi pace”, a susţinut marţi Donald Trump în mesajul său înregistrat adresat Adunării Generale a ONU.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load