Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

SUA amenință companiile turcești cu probleme

23 aug. 19:00   Război în Ucraina
1506 0

Statele Unite intensifică presiunea asupra Turciei, avertizînd companiile să nu coopereze cu persoane fizice și entități rusești aflate sub sancțiuni, relatează Wall Street Journal.

Primul adjunct al Secretarului Trezoreriei SUA, Adewale Adeyemo, a amenințat companiile turcești cu probleme, menționînd că acestea riscă să cadă sub restricțiile SUA dacă fac afaceri cu reprezentanții ruși sancționați. Adeyemo a mai amintit că băncile turcești nu pot avea relații de corespondent cu băncile rusești și americane în același timp.

Turcia este singurul membru NATO care nu a impus sancțiuni împotriva Rusiei. Anterior, ministrul Energiei și Resurselor Naturale al țării, Fatih Donmez, a spus că Turcia are un contract valabil de gaze cu Rusia, țara nu poate adera la sancțiunile din sectorul energetic.

Anterior, Statele Unite au cerut Turciei să întrerupă relațiile cu Rusia pentru a cumpăra avioane de luptă F-16, deoarece Washingtonul își va vinde echipamentul militar doar țărilor care împărtășesc valorile Statelor Unite.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав