TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA a autorizat livrarea software Microsoft pentru Huawei

Huawei a primit încă două săptămîni de prelungire a licenței de colaborare cu firme americane.

Totodată, sînt firme care au aplicat ca să poată colabora cu această companie. Și o veste importantă a venit acum pentru relația Huawei cu Microsoft.

Odată cu trecerea Huawei pe „lista neagră” în Statele Unite ale Americii, toate relațiile și parteneriatele companiei cu firme americane au fost în pericol, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Dintre toate acestea, Google și Microsoft sînt cele mai importante. Una furnizează serviciile pentru Android, cea de-a doua Windows.

Acum, Microsoft a primit aprobare pentru a colabora cu Huawei.


„Pe 20 noiembrie, Departamentul de Comerț al SUA a acordat Microsoft permisiunea de-a licenția software către Huawei.

Apreciem acțiunea Departamentului ca răspuns la cererea noastră”, a comentat Microsoft pentru Reuters.

Ce înseamnă astfel de permisiuni pentru Huawei

Ținta SUA, pînă acum, a fost să țină Huawei departe de structurile importante ale țării. Dar cu interdicțiile impuse a pus în pericol și relația companiei cu firme americane, printre care Google, Microsoft, Intel și chiar ARM (pentru producția de procesoare).

Circa 300 de companii americane au înaintat cereri către Departamentul de Comerț ca să aibă relații comerciale cu producătorul.

Aproximativ jumătate dintre ele au fost procesate și dintre acestea jumătate au fost pozitive. Celelalte au fost respinse.

Astfel, aproximativ 25% din toate cererile au fost aprobate. Google încă n-a primit un răspuns.

Deocamdată, Huawei are Mate 30 Pro ca telefonul flagship pe care nu poate avea serviciile Google. În timp ce poate folosi Android ca sistem de operare, trebuie să se bazeze pe propriile servicii.

Cea mai mare pierdere, pentru utilizatori, este cu Maps, YouTube și Gmail. Pentru YouTube nu există nicio alternativă, pentru celelalte da, chiar dacă nu la fel de bun.

În paralel cu acordarea de licențe, SUA negociază cu China pentru semnarea unui acord privind tarifele pentru comerț. De fapt, fix dezbaterea asta a dus la izolarea Huawei din mai pînă în prezent și periclitarea poziției companiei pe piața telecom.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load