Steven Spielberg vrea să restricţioneze accesul filmelor la Oscar

Steven Spielberg vrea să restricţioneze accesul filmelor la Oscar

Chiar dacă nu a cîştigat trofeul pentru Cel mai bun film, compania Netflix se poate considera vedeta ultimei ediţii a galei premiilor Oscar.


Este o victorie majoră pentru compania de streaming într-un domeniu aflat în schimbare, o schimbare ce nu este văzută cu ochi buni de către o parte a industriei cinematografice.


Printre cei care nu apreciază eforturile acestor companiii de a obţine premii cu greutate, rezervate pînă acum producţiilor cinematografice, se află şi Steven Spielberg. Cineastul s-a plasat în fruntea unui grup de membri ai industriei şi vrea să propună Academiei Americane de film la următoarea întrunire o regulă strictă pentru filmele companiilor de streaming online – ca acestea să ruleze cel puţin patru săptămîni în cinematografe pentru a putea fi nominalizate la Oscar.


Iniţiativa lui Spielberg a creat o nouă controversă în mediul online. O parte dintre cei care activează în industrie sînt de acord cu el şi spun că trebuie făcută o distincţie clară, şi la nivelul marilor premii, între filmele create pentru formatul de televiziune şi cele făcute pentru sala de cinema. Alţii, însă, precum regizorul Richard Shepard, sînt de părere că „filmele bune sînt bune indiferent unde sînt difuzate”.


„Într-o lume în care avem mai mult Jurassic Park-uri decît producţii ca Shirkers [un documentar independent aclamat la Sundance 2018, n. red.], Netflix acoperă un gol. Iubesc marele ecran, dar şi mai mult iubesc povestea – inima unui film”, a mai spus Shepard.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load