Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Steinmeier l-a îndemnat pe Putin să retragă trupele și să înceapă negocierile cu Zelenski

26 mai. 11:45   Război în Ucraina
1688

Președintele german Frank-Walter Steinmeier i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să pună capăt imediat ostilităților din Ucraina și să înceapă negocierile cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski, anunță RBC-Ucraina cu referire la DW.

Steinmeier a atras atenția și asupra faptului că războiul nu afectează numai oamenii din Ucraina.

"Arătați respect față de suveranitatea Ucrainei. Opriți suferința și distrugerea din Ucraina. Retrageți-vă trupele. Și nu refuzați negocieri directe și serioase cu președintele Zelenski", s-a adresat el președintelui rus.

Datorită faptului că Rusia blochează exportul de milioane de tone de cereale prin porturile ucrainene, prețurile mondiale la acestea au crescut brusc, a spus el.

„Multe regiuni ale lumii sînt amenințate de foame și moarte în lunile următoare, în special în Africa de Est și de Sud”, a avertizat Steinmeier.


Președintele Germaniei a mai subliniat că „consecințele războiului din Ucraina vor afecta statele care nu și-au revenit încă din pandemia de coronavirus și regiunile în care solul se usucă și devine steril din cauza crizei climatice”.

Anterior, viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko a declarat că Ucraina s-a retras din procesul de negocieri. Potrivit acestuia, astăzi negocierile nu se poartă sub nicio formă.

După cum a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, Rusia este cea care ar trebui să facă primul pas pentru negocieri, în special, retragerea trupelor sale pe pozițiile de dinainte de 24 februarie 2022.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав