X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Statul australian New South Wales, afectat de viituri

7 iun. 16:30   Externe
2079 0

Autorităţile au răspuns la 447 de incidente şi au efectuat 49 de salvări în statul australian New South Wales începînd de la miezul nopţii, ca urmare a viiturilor produse în urma ploilor torenţiale.

Serviciul de urgenţă al statului New South Wales (SES) a raportat vineri că incidente provocate de inundaţii au fost observate cu precădere în regiunile South Coast, Illawarra şi în zona metropolitană Sydney, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Biroul Australian de Meteorologie (BOM) a înregistrat cantităţi de precipitaţii (în 24 de ore) de 206 mm la Cringila, de 197 mm la Port Kembla, de 170 mm la Warilla şi de 146 mm la Wollongong, riscul de inundaţii fiind ridicat din cauza barajelor pline şi a valurilor foarte înalte.

Echipele de salvare au lucrat în "condiţii foarte dificile" în sud-estul statului pe parcursul nopţii, existînd însă posibilitatea ca mai multe drumuri să fie încă afectate de viituri vineri, a declarat Dallas Burnes din cadrul SES.

"Este vorba de un sistem meteorologic dinamic, în care condiţiile se pot schimba rapid", a avertizat Burnes.

În prezent, sînt în vigoare alerte de inundaţii pentru Picton, Shoalhaven, Wollondilly şi Hawkesbury Nepean.

Potrivit prognozei BOM, se aşteaptă ca precipitaţiile să se diminueze începînd de vineri după-amiază, iar nivelurile ridicate ale rîurilor să scadă în weekend.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав