X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Statele Unite vor purta o „conversație sinceră” cu China despre războiul din Ucraina

6 iul. 11:45   Război în Ucraina
1233

Secretarul de stat american Anthony Blinken va avea o discuție sinceră despre războiul din Ucraina cu omologul său chinez în timpul unei întîlniri la sediul G20 din Indonezia, după invazia rusă, transmite RBC-Ucraina cu referire la Bloomberg.

Blinken se află, miercuri, la Bali pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe G20 înainte de a se îndrepta spre Thailanda.

El se va întîlni sîmbătă cu un reprezentant chinez, prima întîlnire față în față dintre cei doi din octombrie, pe măsură ce tensiunile geopolitice escaladează între SUA și China, care și-a declarat prietenie fără limite cu Rusia chiar înainte de invazia Ucrainei, la sfîrșitul lunii februarie.

„Cred că aceasta va fi o altă oportunitate de a vorbi sincer despre acest lucru și de a ne exprima așteptările de la China cu privire la Ucraina”, a spus secretarul adjunct de stat Ramin Tolui.

El a menționat că Blinken se va concentra pe forumul G20, ai cărui membri reprezintă aproximativ 80% din PIB-ul global, pentru a atrage atenția asupra invaziei ruse și asupra blocării efective a exporturilor de cereale ucrainene în timpul crizei alimentare globale.


Reamintim, China adoptă în prezent o poziție neutră față de războiul din Ucraina.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав