Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 412

Statele Unite vor ajuta Ucraina să creeze noi Forțe Aeriene

20 iul. 2022,, 16:45   Război în Ucraina
2190 0

SUA și aliații săi au început să ia în considerare pregătirea piloților ucraineni pentru a ajuta țara să construiască noi Forțe Aeriene (FA). Despre intenția Washingtonului de a începe pregătirea piloților din Ucraina anunță Reuters cu referire la șeful de stat major al Forțelor Aeriene americane, generalul Charles Brown.

Potrivit agenției, în acest moment partea ucraineană încearcă să scape de dependența de aeronavele rusești. Pentru a face acest lucru, Kiev achiziționează nave de luptă americane și își antrenează piloții să le piloteze. În special, autoritățile ucrainene și-au exprimat dorința de a primi avioane de luptă F-15 și F-16 de la Washington.

Brown a spus că discuțiile pe această temă în forțele armate ale Statelor Unite și ale aliaților săi continuă. „Vrem să construim un plan pe termen lung despre cum să construim forțele aeriene de care vor avea nevoie în viitor”, a spus el. În același timp, generalul nu a dezvăluit decizii concrete pe această temă.

Anterior, John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a declarat că administrația președintelui american Joe Biden intenționează să anunțe un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina în această săptămînă, care va include sistemele de lansare multiplă de rachete HIMARS (MLRS) și muniție de artilerie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий