COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

Starea de urgență în Ucraina, prelungită

28 oct. 2020,, 21:57   În lume
3137 0

În țara vecină Ucraina a fost prelungit regimul stării de urgență pînă la sfîrșitul anului curent, adică pînă pe 31 decembrie.

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a prelungit astăzi pînă la sfîrșitul anului regimul stării de urgență, anunță presa locală. Doar pe parcursul zilei de astăzi în țara vecină au fost confirmate 7.500 de cazuri noi de COVID-19, transmite sputnik.md.

România a eliminat carantina pentru moldoveni: Iată de cînd

„În legătură cu înrăutățirea situației epidemiologice legate de răspîndirea coronavirusului în Ucraina, precum și ținînd cont de faptul că a fost prelungită carantina pînă pe 31 decembrie 2020, se propune prelungirea stării de urgență în conformitate cu sistemul unic de apărare civilă pe întreg teritoriul Ucrainei pînă pe 31 decembrie 2020”, se menționează în hotărîrea aprobată astăzi de Guvernul Ucrainei.

Începînd cu 28 septembrie curent Ucraina a permis intrarea cetățenilor străini pe teritoriul său, cu o serie de condiții.


fiecare persoană trebuie să prezinte la hotar polița de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului.

la punctul de trecere va fi prezentat rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai tîrziu de 48 ore de la data traversării, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză).

cetățenii care nu vor prezenta la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal

tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile. Drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de cătorie cu avionul și polița de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

Avînd în vedere că starea de urgență a fost prelungită, mulți oameni se întreabă dacă hotarele țării nu vor fi închise din nou, așa cum a fost pînă în data de 28 septembrie. În cadrul unui interviu pentru Interfax, ministrul afacerilor externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a declarat că Ucraina nu planifică interzicerea accesului străinilor pe teritoriul său.

„Deocamdată nu se examinează această posibilitate. Cînd a început epidemia, erau multe aspecte necunoscute despre acest virus și au existat multe mișcări experimentale dramatice în toate țările. Dar după ce am trăit cu toții cu pandemia întreaga lume cîntărește luarea unor astfel de decizii în baza experienței existente", a spus ministrul.

Pînă în prezent în Ucraina s-au infectat cu COVID-19 peste 363 de mii de persoane și au fost înregistrate peste 6.700 de decese.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽