COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Starea de spirit a vacilor, îmbunătățită cu ochelari VR

Starea de spirit a vacilor, îmbunătățită cu ochelari VR

Animalele pășteau cîteva ore pe o pajiște verde în ochelari VR adaptați după dimensiunile bovinelor. După experiment, fermierii au observat că cireada a devenit mai fericită, transmite Știri.md cu referire la telegraph.md.

Un fermier din suburbiile Moscovei a decis să efectueze un experiment pe baza rezultatelor unui studiu realizat de oameni de știință străini.

A decis să afle dacă prin intermediul noilor tehnologii poate să influențeze producția de lapte și starea de spirit generală a vacilor.


Vacilor li s-a inclus o imitație virtuală a unei pajiști verzi, creată într-un program special. Un astfel de farsă li s-a dat pe gust vacilor.

„Pe baza a numeroase studii asupra vederii a bovinelor, care arată o mai bună percepție a vacilor asupra nuanțelor roșii ale spectrului de culori și percepție mai slabă a tonurilor de verde și albastru, arhitecții realității virtuale au creat, de asemenea, un program unic pentru simularea cîmpului de vară”, relatează site-ul «Подмосковье сегодня».

Primele teste au arătat că vacile din fermă au devenit mai fericite și mai calme. Impactul tehnologiei asupra cantității de lapte produs va fi studiat în mod exhaustiv.

Internauții ruși s-au arătat uimiți de experiment, unii declarînd chiar că „invidiez aceste vaci. Aș putea și eu să-mi îmbunătățesc starea de spirit la fel?”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load