TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Stare de urgență în Canada, din cauza ninsorilor

Stare de urgență în Canada, din cauza ninsorilor

Autoritaţile canadiene au decretat stare de urgenţă în două provincii din estul ţării, în urma ninsorilor abundente şi a viscolului puternic din ultimele ore.

Străzile au fost acoperite de zăpadă, iar maşinile parcate nu se mai vedeau din cauza stratului gros de nea.

Cîteva ore de ninsoare şi viscol au fost suficiente ca unii canadieni să se trezească blocaţi în case. În unele locuri, zăpada viscolită a depăşit un metru înălţime şi a luat forma uşilor de la case.


Despre plecat cu maşina , nici vorbă, pentru că mai toate autoturismele au rămas ascunse în troienele care ajungeau la înălţimea unui om. Din fericire, viscolul puternic nu a provocat şi întreruperi de curent.

Danny Breen, primarul oraşului St John: „Din cauza viscolului puternic există pericolul să se întrerupă alimentarea cu energie electrică, iar ca urmare a mai multor factori combinaţi este normal să se declare stare de urgenţă pînă cînd zăpadă este curăţată şi lucrurile revin la normal.”

Chiar şi pentru cei obişnuiţi cu iernile geroase şi cu multă zăpadă, situaţia din zilele acestea este un pic prea diferită. Mai ales că pentru prima dată au fost închise drumurile.

Localnic: „Sunt aici de 26 de ani şi niciodată nu am văzut aşa ceva, măcar o dată. Sperăm că nu se va mai întîmpla aşa ceva.”

Canadienii nu s-au arătat deloc intimidaţi de furia naturii şi au ieşit din case pentru a cumpăra una-alta.

Meteorologii au emis avertizări pentru viscol şi ninsori puternice pe tot parcursul acestui sfîrşit de săptămînă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load