TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Stare de urgență în California: Schwarzenegger, evacuat de urgență

Stare de urgență în California: Schwarzenegger, evacuat de urgență

Un nou incendiu a izbucnit în cartierele de lux din Los Angeles, distrugînd mai multe locuinţe şi forţînd mii de persoane, inclusiv vedete ca Arnold Schwarzenegger și LeBron James, să evacueze zona.

Statul California a fost plasat în stare de urgență.

Un incendiu de vegetaţie calificat drept ”foarte agresiv” de către echipajele de intervenţie a izbucnit în noaptea de duminică spre luni, pe dealurile din nord-vestul Los Angeles-ului, la porțile celebrului cartie Bel Air și ale faimosului Getty Museum. Cîteva mii de persoane au fost trezite în toiul nopţii de alertele primite pe telefoanele mobile prin care li se solicita să îşi facă bagajele şi să evacueze cît mai repede locuinţele.


Înteţit de vîntul puternic, ”Getty Fire” a mistuit, luni după-amiază, o suprafaţă de peste 240 de hectare şi a forţat închiderea uneia dintre cele mai aglomerate autostrăzi din megalopolisul californian. Peste 1.100 de pompieri din Los Angeles au fost desfăşurați pentru a lupta cu acest infern.

Printre rezidenţii cărora li s-a cerut să evacueze preventiv locuinţele se numără mulţi milionari, inclusiv jucătorul de baschet LeBron James. ”A trebuit să evacuez de urgenţă casa şi sînt cu familia în maşină în căutarea unor camere. Niciun noroc pînă acum!”, a scris sportivul într-un mesaj publicat pe Twitter. El a revenit mai tîrziu spunînd că a găsit în sfîrşit cazare pentru el şi familia sa.

Şi actorul Arnold Schwarzenegger a fost nevoit să se supună ordinului autorităţilor. ”Am evacuat fără probleme la 3.30 în această dimineaţă (luni)”, a scris el pe Twitter. ”Dacă vă aflaţi într-o zonă de evacuare, nu întîrziaţi. Fugiţi!”, a insistat starul din ”Terminator”.

Incendiul a condus la închiderea J. Paul Getty Museum şi a mai multor şcoli din zonă, din motive de siguranţă. Întregul stat american California, situat în vestul ţării şi afectat în ultimii ani de incendii devastatoare şi uneori letale, a fost plasat duminică în stare de urgenţă de guvernatorul său.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load