COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stare de urgență în Australia

Stare de urgență în Australia

Autoritățile din statele australiene Queensland și New South Wales au decretat luni stare de urgență, întrucît zona de est a țării este ameninţată de izbucnirea unui incendiu „catastrofal” de vegetaţie.

Incendiile din nordul statului New South Wales și Queensland din weekend au provocat moartea a trei persoane și au distrus peste 150 de case, transmiteDigi24.ro.

Temperaturile din timpul weekendului au depăşit 34 de grade Celsius, fiind însoţite de vînt puternic și uscat.


Autoritățile au actualizat previziunile pentru o regiune mai mare din zona Sydney. Aici, pînă marți, există un risc de incendiu catastrofal. Este pentru prima dată cînd orașul este vizat de acest nivel de alertă, de cînd au fost introduse noi clasificări ale riscului de incendiu, în 2009. Sunt amenințate nu numai clădirile, dar și viețile oamenilor.

Cu o populaţie de peste 5 milioane de locuitori, Sydney este înconjurat de zone întinse de pădure, o mare parte dintre acestea fiind uscate.

De-a lungul coastei de est a țării nu a plouat deloc în ultimele luni.

Autoritățile au avertizat localnicii din zonele considerate cu cel mai mare risc de incendiu că trebuie să se pregătească de evacuare.

Există încă 18 incendii în NSW, dintre care două sînt considerate scăpate de sub control.

Incendiile sînt o amenințare obișnuită, dar de multe ori mortală în verile calde și uscate din Australia.

În 2009, cele mai grave incendii înregistrate în Australia au distrus mii de case din Victoria, fiind înregistrați 173 de morţi și 414 răniţi într-o zi denumită de mass-media „Black Saturday”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load