TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Stare de urgenţă climatică anunțată în Berlin

Stare de urgenţă climatică anunțată în Berlin

Senatul Berlinului a decretat marţi "stare de urgenţă climatică" pentru capitala Germaniei, deschizînd astfel calea spre noi eforturi de a acţiona în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice.


„Am scos în evidenţă faptul că vrem să depăşim obiectivele noastre actuale privind scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu 85% comparativ cu nivelurile din 1990", a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, în urma sesiunii Senatului.


„Vrem să obţinem în mod semnificativ mai mult decît acest 85%”, a adăugat el, chiar dacă în decizia Senatului nu se vorbeşte despre un procent concret.


Senatoarea Regine Guenther, care conduce Departamentul pentru mediu al Senatului şi a redactat decizia, a dorit să includă un obiectiv de cel puţin 95% înainte de 2050, însă nu a putut să asigure o majoritate de voturi pentru aprobarea acestei rezoluţii.


Prin decizia sa, Berlinul merge pe urmele multor municipalităţi din întreaga lume - inclusiv circa 50 din Germania -, care au declarat situaţii de urgenţă climatică.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load