X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Stare de alertă maximă: Unde ar putea avea loc un nou dezastru meteorologic

19 apr. 19:30   Externe
3257 0

Țările din America Latină ar trebui să fie în stare de alertă maximă, deoarece fenomenul meteorologic cunoscut sub numele de El Niño se transformă rapid în La Niña.

Despre aceasta au declarat experții în cadrul unui panel organizat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

"Fenomenul El Niño cu precipitații abundente s-ar putea transforma în curînd în secetă și uragane în toată America de Sud, provocate de La Niña", a declarat organizația. Acest lucru ar lăsa populației și culturilor puțin timp pentru a-și reveni, transmite Noi.md cu referire la octagon.media.

Un regim meteorologic complet, care include El Niño, La Niña și o fază neutră, durează de obicei între doi și șapte ani. Însă experții spun că perioada de tranziție de la El Niño la La Niña este din ce în ce mai scurtă.

"Aceste schimbări bruște și faptul că aceste cicluri aproape că se suprapun acum, reduc în cele din urmă capacitatea de adaptare la schimbări. Aceasta este o problemă uriașă", a declarat Marion Khamis, specialist regional în gestionarea riscurilor la FAO.


În America de Sud, fenomenele meteorologice ar putea aduce dauen unor culturi cheie, precum grîul și porumbul, afectâîd economiile dependente de produsele de bază.

2
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?