Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1454

Сriză imobiliară fără precedent în Europa

4 noi. 2023,, 00:00   Externe
4787 0

Numeroase țări din Europa, printre care Germania și Franța, se confruntă cu încetinirea ritmului construcțiilor de locuințe, pe fondul creșterii prețurilor materialelor, al birocrației și ca urmare a reglementărilor din ce în ce mai stricte în materie de eficiență energetică. Poblemele s-ar putea prelungi cîțiva ani.

În Germania, așteptarea pentru o autorizație de construcție poate dura și 16 luni, iar în această perioadă costurile pentru materiale și manoperă potcrește mi mii de euro. În noile condiții, unele persoane sînt nevoite să renunțe, deocamdată, la visul construirii propriei case, în contextul celei mai grave crize a construcțiilor care afectează Europa în ultimele decenii.

Situații similare sînt în întreaga Europă. Construcțiile de locuințe sînt în scădere din cauza costurilor, iar criza este accentuată de birocrație și de reglementările energetice din ce în ce mai stricte. Impactul se resimte asupra creșterii economice, riscînd să alimenteze tensiunile politice, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

Cele mai afectate țări sînt cele mai bogate. Numărul autorizațiilor de construcție în Germania a scăzut cu 27% în prima jumătate a anului, iar, în Franța, scăderea a fost de 28% în aceeași perioadă. În Marea Britanie, numărul permiselor de construcție a scăzut cu peste 25%, iar Suedia se confruntă cu cea mai gravă criză imobiliară de după anii 1990, oferta fiind doar o treime din cerere.

3
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?