X 
Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Spiegel: Scholz riscă să fie demis din cauza refuzului de a furniza arme grele Ucrainei

21 apr. 13:45   Război în Ucraina
5847 0

Cancelarul german Olaf Scholz ar putea fi demis din cauza refuzului de a furniza Ucrainei arme grele. Nemulțumirea față de decizia cancelarului este în creștere în cadrul coaliției, dar opoziția ar putea lansa deja săptămîna viitoare procedura de înaintare a votului de neîncredere împotriva lui Scholz.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la Spiegel.

Potrivit publicației, anume indecizia lui Scholz cu privire la ajutorul militar pentru Ucraina ar putea duce la demisia sa. Săptămîna viitoare, liderii blocului de opoziție al Uniunii Creștin-Democrate și Creștin-sociale (CDU/CSU) intenționează să înainteze un proiect de rezoluție privind furnizarea de arme grele Ucrainei dacă cancelarul nu va face acest lucru.

Potrivit Spiegel, rezoluția CDU este destul de capabilă să adune majoritatea voturilor, deoarece în coaliția însăși ideea de a furniza arme grele Kievului se bucură de un sprijin larg.

"În acest caz, poziția lui Scholz va fi atît de zdruncinată încît va trebui să ceară votul de încredere, adică să se asigure cu o majoritate în Bundestag", scrie ziarul.


Anterior, ediția germană a Bild a anunțat că, la cererea lui Scholz, Ministerul german al Apărării a exclus toate armele grele care ar putea fi furnizate la cererea Ucrainei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав