Spectacol inedit al dronelor la deschiderea Jocurilor Olimpice (VIDEO)

Spectacol inedit al dronelor la deschiderea Jocurilor Olimpice (VIDEO)

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud a îmbinat mai multe părți ale unui spectacol grandios, o parte a acestui spectacol a fost lansarea celor 1.200 de drone de compania Intel, care au format mai multe figuri pe cer.


La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018, din Pyeongchang, Coreea de Sud, Intel a lansat peste 1.200 de drone. Acestea au luat, pe rînd, forma unui snowboarder, unui porumbel și a cercurilor olimpice. Cu această ocazie, Intel și-a bătut propriul record pentru cele mai multe drone lansate în același timp.


Coregrafia de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 a fost posibilă cu ajutorul instrumentelor de animare 3D și a programului de simulare de la Intel. Astfel. Intel a putut realiza coregrafia dronelor de la computer. Artiștii încercau diferite combinații de lumini și de zboruri, iar software-ul le arăta exact cum va arăta totul pe cer, fără să fie nevoie să lanseze vreo dronă.


Compania a petrecut luni întregi pentru a planifica combinațiile de zbor și de lumini a dronelor. Mulțumită acestui proces îndelungat, programarea propriu-zisă a dronelor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 a trebuit grăbită – pentru a zbura, dronele aveau nevoie să fie programate cu 10-15 minute înainte.


Nu este prima oară cînd Intel își lansează dronele la un eveniment major. Anul trecut, compania a colaborat cu Lady Gaga pentru a lansa mai multe drone în forma steagului SUA deasupra cîntăteței în timpul spectacolului halftime Super Bowl. Cu un an înainte, a lansat drone la Walt Disney Resort, în Florida.


Așa arată o dronă folosită la ceremonia de deschidere  de compania Intel. Compania Intel își propune ca să lanseze cîte 300 de drone în fiecare zi a Jocurilor Olimpice de iarnă 2018.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load