COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Specialistul principal în boli infecțioase al SUA a dat o prognoză pandemiei

20 sep. 07:24   În lume
1890 2

Este foarte greu să prognozăm cum se va comporta infecția de coronavirus în viitor, a subliniat expertul.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Alergice și Infecțioase din SUA, consideră că pandemia de coronavirus se poate încheia în primăvara anului 2022. Despre acest lucru a scris Telegraph.

În același timp, el a subliniat că este extrem de greu de făcut o prognoză exactă, deoarece COVID-19 s-a dovedit a fi un "virus destul de imprevizibil".

"Cred că ar trebui să fim cu toții foarte sinceri – noi nu știm. Acest virus ne-a înșelat de multe ori pein diferite valuri în întreaga lume în ansamblu și în fiecare țară aparte, inclusiv în SUA și Marea Britanie. Sper că acest lucru se va întîmpla în primăvara anului viitor", a spus Fauci.

În același timp, el a menționat că coronavirusul este o experiență foarte tulburătoare, cînd de multe ori oamenii au crezut că au putut să-l învingă, dar au apărut noi tulpini ale virusului.


"În Statele Unite, pe măsură ce ne apropiam de vară, reduceam numărul de cazuri în fiecare zi, iar apoi a apărut o mare surpriză sub forma tulpinii "Delta" și ne-a scos din rutină. Iar acum am revenit la 130-140 de mii de cazuri pe zi. Așadar, nu vreau să fac predicții ferme despre ce se va întîmpla în continuare", a adăugat Fauci.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽