COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spania a atins vârful epidemiei și va reduce treptat măsurile de izolare

Spania a atins vârful epidemiei și va reduce treptat măsurile de izolare

Spania va începe în curînd să reducă treptat măsurile adoptate în starea de urgență pentru a împiedica răspîndirea epidemiei de coronavirus, a anunțat premierul Pedro Sanchez. Totodată, premierul spaniol a cerut Parlamentului să aprobe cererea sa de a extinde starea de urgență pînă în 26 aprilie, informează CNN.

Autoritățile spaniole au anunțat astăzi 683 de morți în ultimele 24 de ore, ducînd bilanțul total al victimelor la peste 15.000 de victime.

"Am atins vîrful și acum începe procesul de scădere" a spus Sanchez joi în fața unui Legislativ aproape inexistent, deoarece majoritatea parlamentarilor lucrează de acasă.


Totuși, Sanchez a avertizat că întoarcerea la o viață normal se va face "treptat", în funcție de severitatea actualei crizei de sănătate.

"Escaladarea situației a fost dificilă, va fel va fi și coborîrea", a spus Sanchez. "Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare pentru planeta noastră de la gripa din 1918", a adăugat premierul spaniol, explicînd că întoarcerea la normal nu se va întîmpla doar în funcție de faze. "Ultimul lucru pe care ni-l putem permite este un pas înapoi, pentru că acest lucru ar însemna mai mult decât regres", ar fi "o reîntoarcere" a virusului.

Șeful guvernului spaniol a mai spus că "Europa nu își permite să ignore virusul" și a cerut premierilor să se unească și să solicite un răspuns unificat la criză. "Uniunea Europeană este în pericol dacă nu există solidaritate în privința virusului".

Spania este a doua cea mai afectată țară de coronavirus din lume, avînd peste 150.000 de cazuri confirmate și peste 15.000 de morți.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load