COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Sora lui Kim Jong-un îndeamnă Seulul să-şi abandoneze politica ostilă

25 sep. 00:00   În lume
1358 0

Influenta soră a dictatorului nord-coreean spune că țara sa este dispusă să revină la masa negocierilor pentru încheierea oficială a Războiului din Coreea (1950-1953), conflict care a încetat doar printr-un armistițiu, fără tratat de pace, dar doar dacă Coreea de Sud își oprește „politicile ostile”, relatează BBC.

Kim Yo-Jong a răspuns unui nou apel al Coreei de Sud pentru a reveni la tratativele de încheiere oficială a Războiului Coreean. Conflictul, care a început în 1950 după ce Nordul a invadat Sudul într-o încercare a unifica forța Coreea, s-a încheiat după trei ani de lupte, cu un armistițiu și cu delimitarea actuală a granițelor dintre cele două Corei, scrie digi24.ro.

Nu a fost niciodată încheiat un tratat de pace, ceea ce face ca din punct de vedere legal, cele două țări din peninsula Coreeană să se afle în continuare în stare de război cu un armistițiu activ.

Săptămîna trecută, președintele sud-coreean, a cerut din nou revenirea la tratative pentru încheierea războiului și pentru confirmarea păcii în peninsula coreeană.

Ideea a fost, inițial, respinsă de un oficial nord-coreean. Suprinzător, însă, sora dictatorului a răspuns invitației printr-o declarație la televiziunea publică. Ea a numit apelul unul „admirabil” dar a spus că Nordul este dispus să discute propunerea doar dacă Sudul „își oprește politicile ostile”.


„Vrem să nu mai aibă o atitudine perfidă, prejudecăți, obiceiuri proaste și o poziție ostilă la adresa noastră, să nu mai ne condamne pentru acțiunile noastre de auto-apărare în timp ce și le justifică pe ale lor”, a spus Kim Yo-Jong.

„Doar cînd aceste precondiții se vor fi atins va fi posibil să ne așezăm la masă față în față și să declarăm terminarea războiului”, a mai adăugat sora dictatorului nord-coreean.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X