Soluţia la care apelează mexicanii pentru a scăpa de hoţii de buzunare

Soluţia la care apelează mexicanii pentru a scăpa de hoţii de buzunare

Jafurile armate au devenit atît de obișnuite la bordul autobuzelor din Mexico City, încît navetiștii au găsit o soluție neobișnuită.


Mulți cumpără telefoane mobile “false”, pe care să le predea hoţilor în loc de smartphone-urile lor adevărate.


Metoda pe care mexicanii au găsit-o este pe cît de benefică pentru ei, pe atît de dezamăgitoare pentru tîlhari. Mobilele costă între 15 şi 25 de dolari şi sînt nişte falsuri sofisticate: au un ecran de pornire asemănător telefoanelor obişnuite, iar în interiorul lor există o bucată de metal, pentru a le da greutatea necesară. Localnicii au mai tot timpul la ei aceste obiecte-capcană pentru bandiții care atacă în mod regulat autobuzele din capitala mexicană.


În primele patru luni ale acestui an, în Mexico City au fost înregistrate, în medie, aproape 70 de furturi zilnic. Aproximativ două treimi din ele au avut drept victime pasagerii din autobuze, restul avînd loc asupra autovehiculelor oprite la semafor.


„Astfel de modele se vînd aici de aproape 14 de ani, dar în general erau folosite doar pentru a fi expuse. Acum oamenii le cumpără pentru a-şi proteja propriile telefoane mobile”, spune Gloria, vînzătoare de telefoane mobile.


Guvernul mexican a lansat zilele aceasta un program prin care numeroşi poliţişti trebuie să fie prezenţi în mijloacele de transport în comun pentru a preveni jafurile. Cu toate acestea, unii locuitori rămîn sceptici că ceva se va schimba.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load